hosgeldınız beyler
  Sarımsak Macunu
 
Sarımsak (dövülmüş) ........................ 1000 gr.
Taze süt ........................................... 1500 gr.
İnek yağı (tuzsuz) ............................. 1000 gr.
Bal ............................................... Kâfi miktar
Zencefil ............................................... 10 gr.
Karabiber .............................................10 gr.
Darufülfül Tarçın ................................... 10 gr.
Kebabiye.......................................... .... 10 gr.
Hindistan cevizi..................................... 10 gr.
Akırıkarha........................................ ......10 gr.
Havlıncan......................................... ..... 10 gr.
Gül yağı .................................................1 0 gr.
Safran .................................................. .. 7 gr.

Yapılışı

Sarımsak sütü emene kadar kaynatılır, sonra yağ ilâve edilerek bir müddet daha kaynatılır; daha sonra bal katılarak karıştırılır ve bir müddet ateşte tutularak koyu mayi haline getirilir; diğer maddeler toz haline getirilerek elde edilen macuna karıştırılır, temiz bir kaba konarak muhafaza edilir.

Kullanılışı

Macundan 10'ar gr. alınarak birer bardak hunnap şerbeti ile içilir.[1][2]
 
  Bugün 20 ziyaretçi (123 klik) kişi burdaydı!  
 
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol