Sarımsak (dövülmüş) ........................ 1000 gr.
Taze süt ........................................... 1500 gr.
İnek yağı (tuzsuz) ............................. 1000 gr.
Bal ............................................... Kâfi miktar
Zencefil ............................................... 10 gr.
Karabiber .............................................10 gr.
Darufülfül Tarçın ................................... 10 gr.
Kebabiye.......................................... .... 10 gr.
Hindistan cevizi..................................... 10 gr.
Akırıkarha........................................ ......10 gr.
Havlıncan......................................... ..... 10 gr.
Gül yağı .................................................1 0 gr.
Safran .................................................. .. 7 gr.
Yapılışı
Sarımsak sütü emene kadar kaynatılır, sonra yağ ilâve edilerek bir müddet daha kaynatılır; daha sonra bal katılarak karıştırılır ve bir müddet ateşte tutularak koyu mayi haline getirilir; diğer maddeler toz haline getirilerek elde edilen macuna karıştırılır, temiz bir kaba konarak muhafaza edilir.
Kullanılışı
Macundan 10'ar gr. alınarak birer bardak hunnap şerbeti ile içilir. [1][2]
|